Sidosasut

— Kirjan ulkomuoto

Sidonta määrää kirjan lopullisen ulkomuodon. Sidontatapa kannattaa miettiä kirjan käyttötarkoituksen ja oman budjetin mukaan. Kovakantinen kirja on aina arvokkaan tuntuinen, mutta myös kustannuksiltaan arvokkaampi. Pehmeäkantinen kirja taas on kevyt ja mukava pitää käsissä luettaessa.

Liimanidonta (pehmeäkantinen)

Kartonkikansiin tehty kestävä ja siisti liimanidonta sopii niin kirjoille, esitteille ja sivumäärältään yli 40-sivuisille lehdille sekä tuoteluetteloille. Liimanidonta voidaan tehdä pysty- tai vaakamuodossa aina A4-kokoon asti.

Liimasidonta

Kovakantinen liimasidottu kirja yhdistää kovakantisen kirjan arvokkuuden sekä liimasidonnan kustannustehokkuuden. Liimasidonta soveltuu hyvin myös hyvin pienien painosten sidosasuksi.

Lankasidonta

Lankasidottu kovakantinen kirja on kaikista perinteisin kirjansidontatapa. Lankasidottu kirja aukeaa hieman liimasidottua kirjaa paremmin ja soveltuu hyvin vahvastikin päällystetyille taidepainopapereille. Kustannuksiltaan lankasidottu on kuitenkin varsinkin pienemmissä painoksissa huomattavasti liimasidottua kirjaa arvokkaampi.

Vihkosidonta (lehti)

Vihkosidonta soveltuu parhaiten vähän sivuja sisältäville julkaisuille. Vihkon sivumäärän tulee aina olla neljällä jaollinen ja vihkoon ei ole mahdollista lisätä selkätekstiä.

Muovikampa tai metalliwire-sidonta

Kierreselkäsidonta soveltuu erityisen hyvin materiaaleihin joilta vaaditaan erittäin hyvää aukeavuutta ja auki pysymistä kuten oppimateriaalit, nuottivihkot, värityskirjat jne..