Kirjat ja omakustanteet

Printek on lämpimästi palveleva kirjapaino niin suurille kuin pienillekin painoksille.

Kirjan painaminen on meidän erityisosaamistamme. Suhtaudumme samalla intohimolla niin pieniin kuin suuriinkin painoksiin. Oli kyseessä historiikki, sukukirja, runokirja, matkakertomus, tai vaikkapa romaani, varmistamme aina että tarinasi saa arvoisensa kannet. Valmistamme sekä pehmeäkantiset kirjat, että kovakantiset kirjat liima- tai lankasidottuna. Myös erikoisemmissakin kirjaformaateissa.

Kirjan painamisen hinta muodostuu useasta asiasta

Kirjan painatushinta? Mistä kirjan teon kustannukset syntyvät? Aineiston muokkaaminen kirjan muotoon, puhutaan taittotyöstä, on ensimmäinen harkittava asia. Taittotyön voi aivan hyvin tehdä itsekin, tähän on olemassa erinomaisia ilmaisiakin ohjelmia kuten esimerkiksi Scribus. Tai voit antaa taittotyön ammattitaittajan käsiin. Me autamme mielellämme taittotyössä.

Varsinaisiin kirjan painokustannuksiin vaikuttavat painettavan kirjan koko, sivumäärä, värisyys, sekä kirjan sidontamuoto (kovakantinen tai pehmeäkantinen), sekä painosmäärä. Lisäksi esimerkiksi kansien erikoisefekteillä, kuten foliointi tai kohdelakkaus, on oma vaikutuksensa hintaan.

Kannattaakin olla yhteydessä heti kun kirjan painatus on mielessä jotta voidaan selvittää juuri sinulle sopivat kokonaisratkaisut.

LIIMANIDONTA

Kartonkikansiin tehty kestävä ja siisti liimanidonta sopii sivumäärältään yli 40-sivuisille kirjoille.

Liimanidonnalla voidaan valmistaa niin pysty- kuin vaakamallisiakin kirjoja aina A4-kokoon asti.

LIIMASIDONTA

Kovakantinen liimasidottu kirja yhdistää kovakantisen kirjan arvokkuuden sekä liimasidonnan kustannustehokkuuden.

Liimasidonta soveltuu hyvin myös hyvin pienien painosten sidosasuksi.

LANKASIDONTA

Lankasidottu kovakantinen kirja on kaikista perinteisin ja kestävin kirjansidontatapa.

Soveltuu erityisesti arvokkaisiin teoksiin joiden halutaan kestävän sukupolvelta toiselle.

MUOVIKAMPA TAI METALLIWIRE-SIDONTA

Kierreselkäistä tuotetta on helppo selata, se pysyy hyvin auki ja tarvittaessa sivut voidaan kääntää ympäri asti.

Kierresidonta soveltuu erityisen hyvin materiaaleihin, joilta vaaditaan erittäin hyvää aukeavuutta ja auki pysymistä kuten oppimateriaalit, nuottivihkot, värityskirjat jne.

Kierreselkiä on saatavana sekä muovisena että metallisena eri värivaihtoehdoilla.

MATERIAALIT

Sisusmateriaaleina yleensä 90-150g päällystämätön tai päällystetty paperi.

Kansimateriaalina kartonkikantisissa kirjoissa käytetään yleisimmin 230-275g kartonkia (esitteissä, lehdissä ja tuoteluetteloissa ohuempaakin).

VIIMEISTELY

Sanotaan että kirjaa ei kannata arvioida kannen perusteella.

Kannet ovat kuitenkin se ensivaikutelma jonka perusteella lukija tutustuu tarkemmin kirjan, esitteen tai tuoteluettelon sisältöön. Joten kansien voimaa ei kannata aliarvioida. Lisää näyttävyyttä kansiin saa helposti erilaisilla pintakäsittelyillä kuten:

 • Matta-, Soft-touch- sekä
 • Kiiltolaminointi
 • Kohdelakkaus
 • UV-lakkaus
 • Foliointi
 • Preeglaukset

Myyntimme antaa mielellään vinkkejä ja ehdotuksia niin materiaalien valintaan kuin erilaisiin viimeistelyvaihtoehtoihin.

POSTITUS

Voimme myös postittaa kirjat vaikka yksittäin suoraan ennakkotilaajille. Näin vältytään ylimääräisiltä rahtikuluilta ja varastoinnilta.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Myyntimme vastaa kaikkiin kysymyksiisi!

Omakustanteet

Omakustannekirjan painatus

Onko haaveissasi painattaa omakustanne? Kerätä parhaimmat runot runokirjaksi, tallettaa suvussa kulkeneet reseptit keittokirjaksi, saattaa sukutarinat kansiin sukukirjaksi tai vaikkapa kirjoittaa romaani? Tällöin omakustannekirja on sopiva ratkaisu. Esimerkiksi muistelmien painaminen omakustanteena on mahtava lahjaidea, jolla tarinoita ja tietoa saadaan siirrettyä jälkipolville.

Kun teksti, kuvat ja muu sisältö on valmiina, hoidamme kaiken tarvittavan kirjan taittotyöstä ja painatuksesta postitukseen -jopa markkinointia myöden. Kirjaa kirjoitettaessa hyvä alkusuunnittelu tärkeää, siksi olemmekin koonneet ohjeistuksen kirjan aineiston valmisteluun. Löydät ohjeet alempana olevista linkeistä.

Kirjan painamisen hinnan muodostumisesta kerroimme ylempänä tällä sivulla.

VARMISTA KIRJASI MENEKKI

Omakustanteen vaikein lenkki on yleensä myynti ja markkinointi.

Voimme myydä teostasi sekä kivijalkakaupassamme että omakustanteisiin suunnatussa verkkokaupassamme. Myynnissämme on jatkuvasti kehittyvä, ainutlaatuinen valikoima kotiseutu-, suku- ja paikallisten kirjailijoiden omakustannekirjoja.

VIIMEISTELY

Sanotaan että kirjaa ei kannata arvioida kannen perusteella.

Kannet ovat kuitenkin se ensivaikutelma jonka perusteella lukija tutustuu tarkemmin kirjan sisältöön. Joten kansien voimaa ei kannata aliarvioida vaan niihin kannattaa panostaa. Autamme mielellämme omakustanne kirjan kansisuunnittelussa.

Lisää näyttävyyttä kansiin saa helposti erilaisilla pintakäsittelyillä kuten:

 • Matta-, Soft-touch- sekä
 • Kiiltolaminointi
 • Kohdelakkaus
 • UV-lakkaus
 • Foliointi
 • Preeglaukset

Mitä oman kirjan painattaminen maksaa?

Kirjasta annetaan aina tarjous, jotta voidaan varmistaa että kirja on juuri sinun tarpeisiisi sopiva.

Hintaan vaikuttavat mm. kirjan sivumäärä, kansi- ja sisusmateriaali, mahdollinen aineiston käsittely/taitto sekä painosmäärä. Oman kirjasi arviokustannuksia voit kuitenkin tutkia kirjan hinta-laskurillamme. Myyntimme vastaa kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin kirjan tekoon liittyen ja antaa tarjouksen kirjasta. Ollaan yhteydessä!

Kirjan tekijän opas

Kirjan omakustanteena

Kirjan hintalaskuri

Kirjan selkälaskuri ja kannen mitoitus