Omakustannekirjan painatus

Onko haaveissasi painattaa omakustanne? Kerätä parhaimmat runot runokirjaksi, tallettaa suvussa kulkeneet reseptit keittokirjaksi, saattaa sukutarinat kansiin sukukirjaksi tai vaikkapa kirjoittaa romaani? Tällöin omakustannekirja on sopiva ratkaisu. Esimerkiksi muistelmien painaminen omakustanteena on mahtava lahjaidea, jolla tarinoita ja tietoa saadaan siirrettyä jälkipolville.

Printek tekee kirjastasi totta. Kun teksti, kuvat ja muu sisältö on valmiina, hoidamme kaiken tarvittavan kirjan taittotyöstä ja painatuksesta postitukseen -jopa markkinointia myöden. Kirjaa kirjoitettaessa hyvä alkusuunnittelu tärkeää, siksi olemmekin koonneet ohjeistuksen kirjan aineiston valmisteluun. Löydät ohjeet oheisesta linkistä.

Omakustannekirjan hinta?

Kirjan painatus hinta? Mistä kirjan teon kustannukset syntyvät? Kirjan painamisen hinta muodostuu useasta asiasta. Aineiston muokkaaminen kirjan muotoon, puhutaan taittotyöstä, on ensimmäinen harkittava asia. Taittotyön voi aivan hyvin tehdä itsekin, tähän on olemassa erinomaisia ilmaisiakin ohjelmia kuten esimerkiksi Scribus. Tai voit antaa taittotyön ammattitaittajan käsiin. Me autamme mielellämme taittotyössä.

Varsinaisiin kirjan painokustannuksiin vaikuttavat painettavan kirjan koko, sivumäärä, värisyys, sekä kirjan sidontamuoto (kovakantinen tai pehmeäkantinen), sekä painosmäärä. Lisäksi esimerkiksi kansien erikoisefekteillä, kuten foliointi tai kohdelakkaus, on oma vaikutuksensa hintaan.

Kannattaakin olla meihin yhteydessä jo kirjan teon alkuvaiheessa. Näin voimme yhdessä etsiä juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Kirjan tekijän opas!
Kysy Tarjous!
Kirjan hintalaskuri – arvio oman kirjasi painokustannukset!
 • VARMISTA KIRJASI MENEKKI

  Omakustanteen vaikein lenkki on yleensä myynti ja markkinointi. Voimme myydä teostasi sekä kivijalkakaupassamme että omakustanteisiin suunnatussa verkkokaupassamme. Myynnissämme on jatkuvasti kehittyvä, ainutlaatuinen valikoima kotiseutu-, suku- ja paikallisten kirjailijoiden omakustannekirjoja.

 • VIIMEISTELY

  Sanotaan että kirjaa ei kannata arvioida kannen perusteella. Kannet ovat kuitenkin se ensivaikutelma jonka perusteella lukija tutustuu tarkemmin kirjan sisältöön. Joten kansien voimaa ei kannata aliarvioida vaan niihin kannattaa panostaa. Autamme mielellämme omakustanne kirjan kansisuunnittelussa.

  Lisää näyttävyyttä kansiin saa helposti erilaisilla pintakäsittelyillä kuten:

  • Matta-, Soft-touch- sekä Kiiltolaminointi
  • Kohdelakkaus
  • UV-lakkaus
  • Foliointi
  • Preeglaukset
 • Mitä oman kirjan painattaminen maksaa?

  Kirjasta annetaan aina tarjous, jotta voidaan varmistaa että kirja on juuri sinun tarpeisiisi sopiva. Hintaan vaikuttavat mm. kirjan sivumäärä, kansi- ja sisusmateriaali, mahdollinen aineiston käsittely/taitto sekä painosmäärä. Oman kirjasi arviokustannuksia voit kuitenkin tutkia kirjan hinta-laskurillamme. Myyntimme vastaa kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin kirjan tekoon liittyen ja antaa tarjouksen kirjasta. Ollaan yhteydessä!

oma kirja