LÄMPIMÄSTI PALVELEVA KIRJAPAINO NIIN SUURILLE KUIN PIENILLEKIN PAINOKSILLE

Kirjan painaminen on meidän erityisosaamistamme. Suhtaudumme samalla intohimolla niin pieniin kuin suuriinkin painoksiin. Oli kyseessä historiikki, sukukirja, runokirja, matkakertomus, tai vaikkapa romaani, varmistamme aina että tarinasi saa arvoisensa kannet. Valmistamme sekä pehmeäkantiset kirjat, että kovakantiset kirjat liima- tai lankasidottuna. Myös erikoisemmissakin kirjaformaateissa.

Kirjan painatus hinta? Mistä kirjan teon kustannukset syntyvät? Kirjan painamisen hinta muodostuu useasta asiasta. Aineiston muokkaaminen kirjan muotoon, puhutaan taittotyöstä, on ensimmäinen harkittava asia. Taittotyön voi aivan hyvin tehdä itsekin, tähän on olemassa erinomaisia ilmaisiakin ohjelmia kuten esimerkiksi Scribus. Tai voit antaa taittotyön ammattitaittajan käsiin. Me autamme mielellämme taittotyössä.

Varsinaisiin kirjan painokustannuksiin vaikuttavat painettavan kirjan koko, sivumäärä, värisyys, sekä kirjan sidontamuoto (kovakantinen tai pehmeäkantinen), sekä painosmäärä. Lisäksi esimerkiksi kansien erikoisefekteillä, kuten foliointi tai kohdelakkaus, on oma vaikutuksensa hintaan.

Kannattaakin olla yhteydessä heti kun kirjan painatus on mielessä jotta voidaan selvittää juuri sinulle sopivat kokonaisratkaisut.

 • LIIMANIDONTA

  Kartonkikansiin tehty kestävä ja siisti liimanidonta sopii sivumäärältään yli 40-sivuisille kirjoille. Liimanidonnalla voidaan valmistaa niin pysty- kuin vaakamallisiakin kirjoja aina A4-kokoon asti.

 • LIIMASIDONTA

  Kovakantinen liimasidottu kirja yhdistää kovakantisen kirjan arvokkuuden sekä liimasidonnan kustannustehokkuuden. Liimasidonta soveltuu hyvin myös hyvin pienien painosten sidosasuksi.

 • LANKASIDONTA

  Lankasidottu kovakantinen kirja on kaikista perinteisin ja kestävin kirjansidontatapa. Soveltuu erityisesti arvokkaisiin teoksiin joiden halutaan kestävän sukupolvelta toiselle.

 • MUOVIKAMPA TAI METALLIWIRE-SIDONTA

  Kierreselkäistä tuotetta on helppo selata, se pysyy hyvin auki ja tarvittaessa sivut voidaan kääntää ympäri asti.

  Kierresidonta soveltuu erityisen hyvin materiaaleihin, joilta vaaditaan erittäin hyvää aukeavuutta ja auki pysymistä kuten oppimateriaalit, nuottivihkot, värityskirjat jne..

  Kierreselkiä on saatavana sekä muovisena että metallisena eri värivaihtoehdoilla.

 • MATERIAALIT

  Kansimateriaalina kartonkikantisissa kirjoissa käytetään yleisimmin 230-275g kartonkia (esitteissä, lehdissä ja tuoteluetteloissa ohuempaakin). Sisusmateriaaleina yleensä 90-150g päällystämätön tai päällystetty paperi.

 • VIIMEISTELY

  Sanotaan että kirjaa ei kannata arvioida kannen perusteella. Kannet ovat kuitenkin se ensivaikutelma jonka perusteella lukija tutustuu tarkemmin kirjan, esitteen tai tuoteluettelon sisältöön. Joten kansien voimaa ei kannata aliarvioida. Lisää näyttävyyttä kansiin saa helposti erilaisilla pintakäsittelyillä kuten:

  • Matta-, Soft-touch- sekä Kiiltolaminointi
  • Kohdelakkaus
  • UV-lakkaus
  • Foliointi
  • Preeglaukset

  Myyntimme antaa mielellään vinkkejä ja ehdotuksia niin materiaalien valintaan kuin erilaisiin viimeistelyvaihtoehtoihin.

 • POSTITUS

  Voimme myös postittaa kirjat vaikka yksittäin suoraan ennakkotilaajille. Näin vältytään ylimääräisiltä rahtikuluilta ja varastoinnilta.

 • Jäikö kysyttävää? – Ota yhteyttä!

  Myyntimme vastaa kaikkiin kysymyksiisi! Voit jättää yhteydenottopyynnön myös alla olevalla lomakkeella.